Havets grønne fødevarer – hvordan spiser vi sundt og klimavenligt?

2522-583
Tid
Torsdag 23/10, kl. 19.00-21.00
Varighed
Kl. 19.00-21.00
Sted
AU, Campus Emdrup, bygning A, lokale A220/A222 (2. etage), festsalen
Tuborgvej 164
2400 København NV
Pris
- Gratis, men tilmelding nødvendig.
Venteliste
På jagt efter velsmagen i havets spisekammer
Hvordan får vi mere grønt på tallerkenen uden at gå på kompromis med smagen? Kan tang og andre råvarer fra havet give os det umami-kick, vi naturligt længes efter?
Kom med, når vi inviterer til debat om havets grønne guld – om regenerativt havbrug og om, hvilken rolle tang, skaldyr, blæksprutter og rogn kan spille i den grønne omstilling af vores madvaner.
Sammen med professor i gastrofysik Ole G. Mouritsen, seniorforsker i marin økologi Annette Bruhn og stifter af foreningen Havhøst Joachim Hjerl går vi på jagt efter velsmag i havets spisekammer. Og vi skal ned under havoverfladen for at blive klogere på de udfordringer, der er forbundet med at høste råvarer fra havet.
Tag med til en aften, hvor vi sætter eksperterne på scenen – og publikum i centrum. Undervejs inviterer vi til åben debat, hvor dine spørgsmål, holdninger og idéer bliver en del af samtalen.
Biolog og videnskabsjournalist Line Friis Frederiksen er vært.
Debatten er led i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskabs formidlingssatsning VidenSkaber, støttet af Lundbeckfonden, Carlsbergfondet og Novo Nordisk Fonden. I 2025-2026 er temaet ”Hvad sker der, når havet forandrer sig?”. Læs mere på videnskaber.dk.
Praktisk Information
Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab