Hjernemad
2612-477
Tid
Mandag 20/4/26, 17.30
Sted
AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169
Tuborgvej 164
2400 København NV
Pris
- Standard 795,00 kr.
- Studerende 395,00 kr.
Forelæsningsrække
Kan vi spise os til et bedre helbred?
Det, vi spiser, påvirker vores fysiske og psykiske sundhed, men vi glemmer det tit i hverdagen. Så hvordan påvirker kosten rent faktisk vores hjerne? Er der nogle særlige fødevarer, der egner sig godt til at give hjernen energi? Hvad er sammenhængen mellem tarmen og hjernen? Og hvordan fungerer vores appetit? Få eksperternes svar på de gådefulde sammenhænge mellem hjernen og mad.
NB. Undervisningen 11/5 starter kl 17:15 i stedet for 17:30.
Program:
-
Mandag. 20/4/26 kl. 17.30 - 19.15Introduktion til hjernen, og hvorfor den har brug for madPer Bendix Jeppesen, lektor i endokrinologi, Aarhus UniversitetshospitalAU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
-
Mandag. 27/4/26 kl. 17.30 - 19.15Sammenhængen mellem tarm, hjerne og kostAnke Ninija Karabanov, lektor i neurofysiologi, Københavns UniversitetAU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
-
Mandag. 4/5/26 kl. 17.30 - 19.15Hjerne, appetit og kropsvægtJens Lund, postdoc i metabolisme, Københavns UniversitetAU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
-
Mandag. 11/5/26 kl. 17.15 - 19.00Toptrimmede tarme og tanker (Nb. kl. 17.15-19.00)Mette Borre, klinisk diætist, Aarhus UniversitetshospitalAU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
-
Mandag. 18/5/26 kl. 17.30 - 19.15Hjernekemi og spiseadfærdJakob Linnet, dr.med., ph.d., cand.psych. aut. samt leder af klinik for ludomani og BED, Odense UniversitetshospitalAU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV