Forelæsningsrække

Kan vi spise os til et bedre helbred?

Det, vi spiser, påvirker vores fysiske og psykiske sundhed, men vi glemmer det tit i hverdagen. Så hvordan påvirker kosten rent faktisk vores hjerne? Er der nogle særlige fødevarer, der egner sig godt til at give hjernen energi? Hvad er sammenhængen mellem tarmen og hjernen? Og hvordan fungerer vores appetit? Få eksperternes svar på de gådefulde sammenhænge mellem hjernen og mad.

OBS: Forelæsningerne 1/10 og 8/10 har byttet rækkefølge ift. det oprindelige program.

Program:

  • Onsdag. 10/9/25 kl. 17.30 - 19.15
    Introduktion til hjernen, og hvorfor den har brug for mad
    Per Bendix Jeppesen, lektor i endokrinologi, Aarhus Universitetshospital
    AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
  • Onsdag. 17/9/25 kl. 17.30 - 19.15 : AFLYST
    Sammenhængen mellem tarm, hjerne og kost
    AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
  • Onsdag. 24/9/25 kl. 17.30 - 19.15
    Hjernekemi og spiseadfærd
    Jakob Linnet, dr.med., ph.d., cand.psych. aut. samt leder af klinik for ludomani og BED, Odense Universitetshospital
    AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
  • Onsdag. 1/10/25 kl. 17.30 - 19.15
    Toptrimmede tarme og tanker
    Mette Borre, klinisk diætist, Aarhus Universitetshospital
    AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
  • Onsdag. 8/10/25 kl. 17.30 - 19.15
    Hjerne, appetit og kropsvægt
    Stephanie Kjærulff Holm, postdoc ved Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research, Københavns Universitet
    AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
  • Onsdag. 5/11/25 kl. 19.45 - 21.30
    Sammenhængen mellem tarm, hjerne og kost (erstatningsforelæsning)
    Anke Ninija Karabanov, lektor i neurofysiologi, Københavns Universitet
    AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
Føj holdet til favoritter

Praktisk Information