Weekendforelæsning

Er det sundhedsskadeligt at indtage farvestoffer fra slik, spise kødpålæg med nitrit eller drikke sodavand med kunstige sødestoffer som fx aspartam? Bør man skære ultraforarbejdede fødevarer fra, hvis man vil holde sig rask? Hæver havregryn blodsukkeret på en problematisk måde? Er fermenteret mad godt fordøjelsen og tarmens mikrobiota? Giver det overhovedet mening at sluge den daglige multivitamin?

Nyhedsstrømmen flyder over med råd om, hvad vi bør spise – og hvad vi bør undgå. Det kan være svært at skelne mellem markedsføring, myter og videnskabelige fakta. Forelæsningsrækken giver en grundlæggende og forskningsbaseret introduktion til menneskets ernæring og ser med et kritisk blik på populære kostretninger, kosttilskud, tilsætningsstoffer og ultraforarbejdede fødevarer.

Program:

  • Lørdag. 3/10/26 kl. 10.15 - 16.00
    Esben Skipper Sørensen, professor i molekylær ernæring, Aarhus Universitet
Føj holdet til favoritter

Praktisk Information