Forelæsningsrække

I vores tarmsystem lever der omkring 1,5 kg bakterier. Disse bakterier lever i et tæt fællesskab med os som vært, og ved at sikre bakterierne et gunstigt og næringsrigt miljø, udfører bakterierne til gengæld en række livsvigtige funktioner, som vi ellers ikke selv kan udføre. Bl.a. hjælper de os med at nedbryde og optage næringsstoffer, bidrager til dannelse af visse vitaminer og hormoner, og er således afgørende for vores daglige liv.

Vi har alle vores egen unikke bakteriesammensætning, som kan beskytte os mod alt mulig ondskab. Dog tyder nyere forskning på, at en ugunstig sammensætning af disse bakterier er forbundet med en række tilstande og sygdomme som fedme eller type 2-diabetes.

Bliv klogere på, hvilken betydning tarmens bakterier har for vores sundhed og sygdomme, og hør mere om, hvordan påvirkning af tarmens bakteriesammensætning kan være en del af fremtidens behandlingsformer.

Program:

  • Onsdag. 8/4/26 kl. 17.30 - 19.15
    Tarmens mikrobielle indbyggere – hvem er de, og hvad laver de?
    Dennis Sandris Nielsen, professor i fødevarevidenskab, Københavns Universitet
    AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
  • Onsdag. 15/4/26 kl. 17.30 - 19.15
    Tarmens bakterier og kost
    Martin Frederik Laursen, lektor, DTU fødevareinstituttet
    AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
  • Onsdag. 22/4/26 kl. 17.30 - 19.15
    Tarmens bakterier og sygdomme – muligheder for behandling ved/af bakterier
    Trine Nielsen, læge, klinisk lektor, Sjællands Universitetshospital Køge samt Københavns Universitet
    AU, Campus Emdrup, bygning D, lokale D169, Tuborgvej 164, 2400, København NV
Føj holdet til favoritter

Praktisk Information