Forelæsning og middag

Kan æbler, kål og gulerødder være svaret på alle vores bønner?

Vi står i dag med en række kriser og udfordringer inden for såvel klima som folkesundhed og fødevareforsyning. Frugt- og grøntproduktionen kan vise sig at være løsninger på disse udfordringer.

I dag fylder produktionen af frugt og grøntsager på dansk jord til danske middagsborde ganske lidt, hvorimod vi er mere end selvforsynende med kød og mejeriprodukter. Det kræver derfor både politisk vilje, efterspørgsel hos forbrugerne, nye fødevareløsninger og en ændring i vores forståelse af kosten, hvis grøntsagerne skal højere op på dagsordenen.

Hanne Lakkenborg Kristensen, professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, giver denne aften indsigt i, hvordan forskning i fx nye velsmagende og sunde afgrøder, robuste plantesorter og nye regenerative måder at dyrke på kan styrke dansk selvforsyning, give danskerne sundere madvaner og begrænse klimaaftrykket. 

Efter foredraget serveres en flerretters menu tilberedt med inspiration fra foredraget.

kl. 17.00-18.00: Foredrag 

kl. 18.00-20.00: Middag inkl. vin og vand

Føj holdet til favoritter

Praktisk Information