Arrangementer der måske vil interessere dig
Bestsellere
Videnskaben bag maden
1621-111
Tid
Torsdag 3/11/16, 17.30
Sted
Flere lokationer.
OBS
inkl. en lækker middag
Pris
- Standard 900,00 kr.
- Studerende 760,00 kr.
Tilmelding Lukket
Forelæsningsrække med afsluttende middag
Vi bliver ofte tudet ørerne fulde med, at vores omgivelser, mad, tøj og kosmetiske produkter er fulde af "skadelig kemi". Men der er så at sige kemi i alt, og langt fra alle kemiske stoffer er skadelige for os. Faktisk er stofferne selve livets byggesten, og intet kunne eksistere uden dem. Har du fx nogensinde tænkt over, at kemiens verden har stor indflydelse på konsistens, smag og farve, når du svinger kødgryderne derhjemme?
Få et enestående indblik i videnskabens, og især kemiens, betydning for den mad, vi spiser. Hør om fremtidens fødevarer, når landbruget må give fortabt på at producere nok mad til en stadig stigende verdensbefolkning. Fornem klimaet og geologiens påvirkning på vinens aromaer. Lær dine smagsløg og forskellige fødevarers smag bedre at kende. Og sæt til sidst tænderne i en sansemættet, molekylærgastronomisk middag inspireret af forelæsningerne.
Program:
-
Torsdag. 3/11/16 kl. 17.30 - 19.15Fremtidens fødevarerBirthe Linddal Jeppesen, master i sociologi, fremtidsforsker og indehaver af FoodFuture.dkAU, bygning 1530, auditorium F, Ny Munkegade 118, 8000, Aarhus C
-
Torsdag. 10/11/16 kl. 17.30 - 19.15Hvad er smag?Ole G. Mouritsen, professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation, Københavns UniversitetAU, bygning 1530, auditorium F, Ny Munkegade 118, 8000, Aarhus C
-
Torsdag. 17/11/16 kl. 17.30 - 19.15Vinens videnskabRené Langdahl Jørgensen, vinekspertAU, bygning 1530, auditorium F, Ny Munkegade 118, 8000, Aarhus C
-
Torsdag. 24/11/16 kl. 17.30 - 20.30Molekylær gastronomiKarl Anker Jørgensen, professor i kemi, Aarhus UniversitetKemisk Institut, Auditorium I, Langelandsgade 140, 8000, Aarhus CInklusiv en lækker middag i Kemisk Kantine