Det er desværre ikke længere muligt at tilmelde sig dette arrangement. Men vi har et stort program med mange nye arrangementer, og herunder er et udvalg til dig.

Forelæsningsrække med afsluttende middag

Vi bliver ofte tudet ørerne fulde med, at vores omgivelser, mad, tøj og kosmetiske produkter er fulde af "skadelig kemi". Men der er så at sige kemi i alt, og langt fra alle kemiske stoffer er skadelige for os. Faktisk er stofferne selve livets byggesten, og intet kunne eksistere uden dem. Har du fx nogensinde tænkt over, at kemiens verden har stor indflydelse på konsistens, smag og farve, når du svinger kødgryderne derhjemme?

Få et enestående indblik i videnskabens, og især kemiens, betydning for den mad, vi spiser. Hør om fremtidens fødevarer, når landbruget må give fortabt på at producere nok mad til en stadig stigende verdensbefolkning. Fornem klimaet og geologiens påvirkning på vinens aromaer. Lær dine smagsløg og forskellige fødevarers smag bedre at kende. Og sæt til sidst tænderne i en sansemættet, molekylærgastronomisk middag inspireret af forelæsningerne.

Program:

  • Torsdag. 3/11/16 kl. 17.30 - 19.15
    Fremtidens fødevarer
    Birthe Linddal Jeppesen, master i sociologi, fremtidsforsker og indehaver af FoodFuture.dk
    AU, bygning 1530, auditorium F, Ny Munkegade 118, 8000, Aarhus C
  • Torsdag. 10/11/16 kl. 17.30 - 19.15
    Hvad er smag?
    Ole G. Mouritsen, professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation, Københavns Universitet
    AU, bygning 1530, auditorium F, Ny Munkegade 118, 8000, Aarhus C
  • Torsdag. 17/11/16 kl. 17.30 - 19.15
    Vinens videnskab
    René Langdahl Jørgensen, vinekspert
    AU, bygning 1530, auditorium F, Ny Munkegade 118, 8000, Aarhus C
  • Torsdag. 24/11/16 kl. 17.30 - 20.30
    Molekylær gastronomi
    Karl Anker Jørgensen, professor i kemi, Aarhus Universitet
    Kemisk Institut, Auditorium I, Langelandsgade 140, 8000, Aarhus C
    Inklusiv en lækker middag i Kemisk Kantine
Føj holdet til favoritter

Praktisk Information